Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

“UNESKO – vodič za nastavnike o sprečavanju nasilnog ekstremizma”

Mart 12, 2018 @ 14:00 - 17:00

Pozivamo vas da prisustvujete radionici na kojoj će biti predstavljen Uneskov Vodič za nastavnike o sprečavanju nasilnog ekstremizma.

Vodič organizacije UNESCO predstavlja prvi vodič za nastavnike o sprečavanju nasilnog ekstremizma u obrazovnom sistemu i doprinos Uneska u sprovođenju Akcionog plana Generalnog sekretara UN-a za sprečavanje nasilnog ekstremizma, budući da se odnosi na obrazovni sektor. Nasilni ekstremizam i sile radikalizacije koje stoje u njegovoj osnovi predstavljaju neke od najprisutnijih izazova modernog vremena. Iako nasilni ekstremizam nije ograničen na određeno godište, pol, grupu ili zajednicu, mladi ljudi naročito su izloženi porukama nasilnih ekstremista i terorističkih organizacija. Budući da se suočavaju s takvim pretnjama, mladima je potrebno pružiti mogućnost da blagovremeno uče kako bi usvojili znanja, stekli veštine i prihvatili odgovarajuće stavove koji će im pomoći da se odupru takvoj propagandi. Te kompetencije moguće je izgraditi uz pomoć samouverenih, dobro pripremljenih i uvažavanih nastavnika, koji su u stalnom kontaktu s mladima.

Vodič je izrađen za nastavnike u višim razredima osnovne škole i nastavnicima u srednjim školama. Sačinjen je u nadi da će podržati napore nastavnika koji rade i u formalnom i neformalnom obrazovnom okruženju. Pre svega, svrha Vodiča je da pruži praktične savete o tome kada i kako treba razmatrati pitanje nasilnog ekstremizma i radikalizacije sa učenicima i pomogne nastavnicima da stvore klimu učionice koja je inkluzivna i omogućava vođenje dijaloga koji je pun poštovanja, kao i otvorenu diskusiju i kritičko ponašanje. Vodič je posebno namenjen članovima školskih timova za zaštitu učenika od nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja.

Molimo Vas da svoje učešće potvrdite na e-mail forum10@hotmail.rs ili na broj telefona 064 218 91 37 najkasnije do petka, 9. marta do 15:00 časova.

Agendu događaja pogledajte ovde.

 

Details

Date:
Mart 12, 2018
Time:
14:00 - 17:00
Event Categories:
,
Event Tags:
, , , , , ,

Organizer

Akademska inicijativa Forum10
Phone:
064 218 91 37
Email:
forum10@hotmail.rs
Website:
http://www.forum10.org.rs/

Venue

Medija centar Vojvodine
Zmaj Jovina 3/I
Novi Sad, Vojvodina 21000 Serbia
+ Google Map
Phone:
+381214723180
Website:
http://mcvojvodine.org