Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Predstavljanje izveštaja o medijskom izveštavanju o slučaju Savamala

Mart 26, 2018 @ 11:00 - 13:00

Izveštaj “Slučaj Savamala”, koji je izradio tim Civil Rights Defenders, zasnovan je na rezultatima istraživanja čiji je cilj bio da se utvrdi kako su dnevne novine izveštavale o događajima vezanim za rušenje objekata u Hercegovačkoj, kako se to izveštavanje razlikovalo i koliko je doprinelo tome da javnost bude informisana o slučaju Savamala.

Izrada metodologije i obuka istraživača sprovedeni su u cilju kvantitativne i kvalitativne analize medijskog sadržaja u Srbiji. Ovo je posebno važno u lokalnom kontekstu, zbog opšteg stanja medijskih sloboda u Srbiji, naročito kada je reč o izveštavanju o pitanjima političkog karaktera. Nezavisno i nepristrasno izveštavanje medija predstavlja jedan od osnova demokratskog društva, što je pogotovo značajno u slučaju štampanih medija, koji imaju veliki uticaj na formiranje javnog mnjenja.

Panelisti predstavljanja izveštaja su prof. dr. Snježana Milivojević (Fakultet političkih nauka Univerziteta u Beogradu), Neda Živanović (Civil Rights Defenders), Nedim Sejdinović (Nezavisno društvo novinara Vojvodine) i Sanja Kljajić (DW Vojvodina).

Details

Date:
Mart 26, 2018
Time:
11:00 - 13:00
Event Categories:
,
Event Tags:
, , , , , , , , ,

Organizer

Civil Rights Defenders
Website:
https://www.civilrightsdefenders.org/region/serbia/

Venue

Medija centar Vojvodine
Zmaj Jovina 3/I
Novi Sad, Vojvodina 21000 Serbia
+ Google Map
Phone:
+381214723180
Website:
http://mcvojvodine.org