Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Predstavljanje godišnjeg izveštaja “Poglavlje 27 u Srbiji: Izveštaj o (ne)napretku”

Maj 18, 2018 @ 11:00 - 13:00

Koalicija 27 u partnerstvu sa Arhus centrom Novi Sad  organizuje dana 18. maja 2018. godine (petak) sa početkom u 11,00 časova u prostorijama  EU Info Point Novi Sad, Bulevar Mihajla Pupina 17, konferenciju za medije na kojoj će biti predstavljen  novi godišnji izveštaj pod nazivom ”POGLAVLJE 27 U SRBIJI: IZVEŠTAJ O (NE)NAPRETKU”.

U izveštaju se ocenjuju najvažniji događaji u oblastima životne sredine i klimatskih promena (Poglavlje 27 pravnih tekovina Evropske unije) u Republici Srbiji i daju preporuke za jačanje procesa prenošenja i sprovođenja zakonodavstva EU obuhvaćenog poglavljem 27 u Republici Srbiji.

Koaliciju 27 je osnovalo više organizacija civilnog društva 2014. godine sa ciljem da zajednički prate i doprinose procesu usklađivanja i primene politika i propisa Republike Srbije sa pravnim tekovinama Evropske Unije u oblasti životne sredine i klimatskih promena.

O gorućem problemu otpada u Srbiji ispred Koalicije 27, govoriće Msc Igor Jezdimirović Udruženje ‘’Inženjeri zaštite životne sredine’’ iz Novog Sada.

Konferencija za medije namenjena je predstavnicima medija, novinarima, predstvnicima civilnog sektora i institucija.

Nov godišnji izveštaj biće predstavljen u okviru projekta koji se realizuje uz podršku programa CSOnnect koji sprovodi Regionalni centar za životnu sredinu (REC). Program finansira Švedska agencija za međunarodni razvoj i saradnju (SIDA).

Molimo vas da potvrdite vaše prisustvo do četvrtka  17. maja do 12,00 časova na meil aarhus.novisad@gmail.com ili Branislavu Vukotiću na telefon 063-549-339

S poštovanjem,

ARHUS CENTAR NOVI SAD

Details

Date:
Maj 18, 2018
Time:
11:00 - 13:00
Event Category:
Event Tags:
, , , ,

Venue

EU Info Point
Bulevar Mihajla Pupina 17
Novi Sad,
+ Google Map