Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Okrugli sto „RTV u službi građana: Predstavljanje rezultata monitoringa informativnog programa Radio-televizije Vojvodine“

Juli 17, 2018 @ 11:00 - 13:00

Slavko Ćuruvija fondacija vas poziva da učestvujete u okruglom stolu „RTV u službi građana: Predstavljanje rezultata monitoringa informativnog programa Radio-televizije Vojvodine“.

Slavko Ćuruvija fondacija je u okviru projekta „Pomeri RTV“ od novembra 2017. do jula 2018. godine sprovodila kontinuirani monitoring pet dnevnih informativnih emisija Radio-televizije Vojvodine: „Dobro jutro, Vojvodino“, „Dnevnik u pet“, „Razglednice“, „Vojvodinom“ i „Vojvođanski dnevnik“. Nakon mesečnih rezultata koji su kontinuirano publikovani na društvenim mrežama u formi infografika, video klipova i informativnih tekstova na portalu „Cenzolovka“, SĆF će na okruglom stolu predstaviti finalne rezultate i glavne nalaze osmomesečnog monitoringa.

Pozivamo vas da na osnovu nalaza diskutujemo o tome u kojoj meri Radio-televizija Vojvodine ostvaruje svoje zakonom definisane obaveze, koji su dometi i problemi u ostvarivanju javnog interesa u sferi informisanja, ali i koje su mogućnosti za unapređenje postojeće prakse u radu javnog medijskog servisa.

Okrugli sto „RTV u službi građana: Predstavljanje rezultata monitoringa informativnog programa Radio-televizije Vojvodine“ organizuje se u okviru projekta „Pomeri RTV“ koji ima za cilj unapređenje odgovornosti, transparentnosti i otvorenosti javnog medijskog servisa Vojvodine, kako bi on zadovoljavao potrebe građana kroz kvalitetno, nezavisno i profesionalno informisanje.

Projekat finansira Fondacija za otvoreno društvo Srbija kroz program „Sloboda izražavanja i javno informisanje”.

Details

Date:
Juli 17, 2018
Time:
11:00 - 13:00
Event Categories:
,
Event Tags:
, , , , , , , , , ,

Venue

Medija centar Vojvodine
Zmaj Jovina 3/I
Novi Sad, Vojvodina 21000 Serbia
+ Google Map
Phone:
+381214723180
Website:
http://mcvojvodine.org