Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Obuka za predstavnike medija o trgovini ljudima

22 Decembra, 2018 @ 11:00 - 15:00

Pozivamo Vas da nam se pridružite na radnom doručku sa medijima na kom će se održati obuka za predstavnike medija o trgovini ljudima i specifičnostima izveštavanja o trgovini ljudima.

Na radnom doručku u prijatnoj atmosferi popričaćemo o trgovini ljudima u Srbiji, o specifičnostima izveštavanja o trafkingu i o ulozi medija u borbi protiv trafikinga.

Obuku će voditi:

  • Dr Nada Padejski Šekerović
  • Milica Kravić Aksamit i Tamara Srijemac – autorke emisije Žena u kutiji
  • Dobrila Marković – diplomirana pravnica

U Srbiji najveći broj identifikovanih žrtava trgovine ljudima su upravo naši državljani koji se unutar naše zemlje u najvećoj meri iskorišćavaju do 100 km od mesta u kojem borave i žive. Međutim, jedna od najvećih predrasuda o trgovini ljudima i dalje je da se to ne dešava u našoj zemlji. Upravo iz tog razloga veoma značajnu ulogu u sprečavanju trgovine ljudima imaju mediji.

Obuka se organizuje u okviru projekata “Žrtve da progovore, mediji da nauče, mladi da se zaštite”, koji realizuju  autorke emisije “Žena u kutiji” i Neformalna grupa mladih “Sloboda nema cenu”. Projekat je finansiran od strane Ministarstva kulture i informisanja uz podršku Prvog programa radija Radio-televizije Vojvodine.

Molimo Vas da nam svoje učešće na radnom doručku za medije potvrdite na mail sloboda.nema.cenu@gmail.com najkasnije do 21.12.2018. godine, a ukoliko imate dodatnih pitanja možete nas kontaktirati na 060 70 54 893 (Dobrila Marković). U mailu je potrebno poslati ime i prezime, kontakt telefon, adresu i naziv medija kog predstavljate.

Učesnicima van Novog Sada biće refundirani putni troškovi. Zahtevi za refundaciju primaće se do utroška sredstava namenjenih putnim troškovima učesnika.

Nadamo se da ćete prepoznati važnost ove obuke i da ćete se prijaviti  jer je trgovina ljudima  problem koji se TIČE SVIH NAS!

Za organizacioni tim projekta
Dobrila Marković

Details

Date:
22 Decembra, 2018
Time:
11:00 - 15:00
Event Categories:
,
Event Tags:
, , , , , , , ,

Venue

Medija centar Vojvodine
Zmaj Jovina 3/I
Novi Sad, Vojvodina 21000 Serbia
+ Google Map
Phone:
+381214723180
Website:
http://mcvojvodine.org