Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

„Korak napred, nazad dva – Uloga policije u jačanju prevencije i mehanizama zaštite od zločina iz homofobije i transfobije u Srbiji“

Juli 24, 2017 @ 12:00 - 13:00

Udruženja „Da se zna!“ iz Beograda i grupe „Izađi“ iz Novog Sada pozivaju vas da prisustvujete predstavljanju izveštaja: „Korak napred, nazad dva – Uloga policije u jačanju prevencije i mehanizama zaštite od zločina iz homofobije i transfobije u Srbiji“.

Izveštaj koji će se naći pred vama rezultat je napora udruženja „Da se zna!“ da kreira što realniju sliku o bezbednosnom položaju LGBTI osoba u Srbiji. Nastojali smo da pružimo sveobuhvatniji uvid u postupanje policije i reagovanje na nasilje motivisano homofobijom i transfobijom.

O izveštaju će govoriti:

Dragoslava Barzut, aktivistkinja i predsednica Da Se Zna!,

Zorica Mršević, naučna savetnica Instituta za društvene nauke,

Predstavnik Policijske uprave Novi Sad.

Miloš Kovačević, aktivista Da Se Zna!, moderator.

Govorićemo ovom prilikom o bezbednosti LGBTI osoba i postupanju policije pri slučajevima nasilja i diskriminacije na osnovu seksualne orijentacije i rodnog identiteta.

Izveštaj je rezultat rada programa „Stand with LGBTIQA persons – Same protection for everyone“ podržanog od strane Ambasade Holandije u Republici Srbiji. Cilj programa je jačanje mehanizama zaštite za LGBTTIQA osobe u Srbiji.

Details

Date:
Juli 24, 2017
Time:
12:00 - 13:00
Event Category:
Event Tags:
, , , , , , , , ,

Organizer

Da se zna!
Website:
http://dasezna.lgbt/

Venue

Medija centar Vojvodine
Zmaj Jovina 3/I
Novi Sad, 21000 Serbia
+ Google Map
Phone:
+381214723180