Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Konsultacije oko strateških rešenja u oblasti razvoja sistema javnog informisanja u Republici Srbiji do 2023. godine

15 Juna, 2018 @ 12:00 - 15:00

Pozivamo Vas na konsultacije oko strateških rešenja u oblasti razvoja sistema javnog informisanja u Republici Srbiji do 2023. godine.

Novinarska udruženja i medijske asocijacije (NUNS, NDNV, ANEM, AOM i Lokal pres), ocenjuju da su, pre svega, nedosledno  sprovodjenje rešenja iz prethodne Medijske strategije, kao i nedorečenost, pogrešna primena, a nekad i otvorena zloupotreba pojedinih  odredaba medijskih zakona, donetih 2014. godine, doprinela daljem pogoršavanju prava na slobodu izražavanja, medijski pluralizam i pravo gradjana na tačno, objektivno, potpuno i blagovremeno informisanje.

U prethodnih nekoliko meseci novinarska i medijska udruženja su, u saradnji sa pravnim stručnjacima Krunom Savović i Milošem Stojkovićem, radila na dokumentu Prilozi za Strategiju razvoja sistema javnog informisanja u RS do 2023. godine. Ovaj dokument predstavlja zajedničke polazne stavove u vezi sa kojima želimo da se konsultujemo sa novinarima i ostalim medijskim profesionalcima, medijskim stručnjacima, organizacijama civilnog drustva, međunarodnim organizacijama i ostalim zainteresovanim stranama.

Ovom prilikom želimo da Vas upoznamo sa analizama, stavovima i preporukama do kojih smo tokom razvoja Priloga došli i da čujemo vaše mišljenje, sugestije, predloge, dopune…

Tokom konsultativnog sastanaka stavove i predložena rešenja novinarskih i medijskih udruženja predstaviće Vukašin Obradović, Ivan Kovačević, Nedim Sejdinović i Dino Jahić.

U prilogu dostavljamo sledeća dokumenta:

Molimo vas svoje učešće potvrdite na email tamara.filipovic@nuns.rs.

Kontakt osoba za dodatne informacije: Tamara Filipović

mob: 066/8822009

email: tamara.filipovic@nuns.rs

Organizer

Novinarska udruženja i medijske asocijacije

Venue

Medija centar Vojvodine
Zmaj Jovina 3/I
Novi Sad, Vojvodina 21000 Serbia
+ Google Map
Phone:
+381214723180
Website:
http://mcvojvodine.org