Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Konferencija za novinare “Ulica NIJE I NE SME biti dom nijednom detetu”

Novembar 21, 2016 @ 12:00 - 12:45

Čast nam je i zadovoljstvo da Vas pozovemo na konferenciju “Ulica NIJE I NE SME biti dom nijednom detetu” koja će se održati u ponedeljak 21. novembra 2016. godine u 12hNezavisnom društvu novinara Vojvodine, Zmaj Jovina 3/I, Novi Sad.

Konferenciju organizuje Ekumenska humanitarna organizacija (EHO) koja je 9. Novembra 2016. godine započela kampanju zagovaranja prava dece uključene u život i/ili rad na ulici pod sloganom “Ulica NIJE I NE SME biti dom nijednom detetu”.

Kampanja ima za cilj podizanje nivoa svesti lokalne zajednice o postojanju dece koja usled veoma niskih egzistencijalnih uslova borave na ulicama grada Novog Sada i celom regionu, preskaču detinjstvo i neretko postaju žrtve zlostavljanja, zanemarivanja i zloupotrebe, radnog i ekonomskog eksploatisanja, kao i žrtve trgovine ljudima.

Njihova prava se svakodnevno krše.

U mesecu kada se obeležava Međunarodni dan deteta, 20. novembar, dan kada je Generalna skupština Ujedinjenih nacija usvojila Konvenciju o pravu deteta 1989. godine, koju je Republika Srbija ratifikovala, želimo da podsetimo građane da biti dete ulice ne znači imati ulicu za dom i da nijedno dete ne treba da bude nevidljivo, neobrazovno, nepismeno, zanemareno i nezaštićeno.

Srbija je jedna od četiri zemlje u regionu gde je kampanja započeta i ujedno predstavlja napor Regionalne mreže jugoistočne Evrope za decu uključenu i život i/ili rad na ulici i napore njenih članica da odgovornim institucijama i društvo u celini skrene pažnju na svakodnevno kršenje prava ove izrazito vulnerabilne grupe dece.

Regionalnu kampanju kao i kampanju EHO podržala je organizacija Save the Children in North West Balkans.

Organizer

Ekumenska humanitarna organizacija (EHO)
Phone:
021/466-588
Website:
https://www.facebook.com/Ekumenska-humanitarna-organizacija-Ecumenical-Humanitarian-Organization-129586563727774/

Venue

Medija centar Vojvodine
Zmaj Jovina 3/I
Novi Sad, 21000 Serbia
+ Google Map
Phone:
+381214723180