Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Konferencija za novinare Građanske inicijative “Ne damo Livadicu!”

Decembar 12, 2018 @ 12:00 - 13:00

Građanska inicijativa “Ne damo Livadicu!” poziva predstavnike medija, civilnih organizacija, javnih institucija i organa uprave, kao i zainteresovane građanke i građane na konferenciju za medije povodom Odluke o usvajanju plana detaljne regulacije blokova oko ulice Vojvode Bojovića o kojoj će se u petak, 14. decembra odlučivati u Skupštini Grada Novog Sada.

Ovom Odlukom Komisija za planove je odbila primedbe građana na predložene izmene i zahtev da se odustane od izgradnje višespratnog stambeno-poslovnog objekta na jedinoj preostaloj javnoj zelenoj površini u ovom delu grada, na uglu ulica Kisačke i Jovana Subotića.

Donošenju Odluke prethodio je apel Komisije da se izađe u susret potrebama i zahtevima građana i mapira i predloži nova adekvatna lokacija za javnu zelenu površinu.

Budući da o novoj lokaciji saznajemo iz medija, i to neposredno pre zasedanja Skupštine, sazivamo ovu konferenciju da izrazimo sumnju i zabrinutost povodom realizacije planiranog rešenja, da saopštimo nove zahteve i da uputimo apel odbornicima Skupštine Grada da odlože usvajanje Plana.

Na konferenciji će govoriti učesnici Građanske inicijative “Ne damo Livadicu!”, Hana Kukučka, Dejan Radosavljević i Ozren Lazić.

Konferencija se organizuje uz podršku NDNV – Nezavisnog društva novinara Vojvodine.

Organizer

Ne damo Livadicu!

Venue

Medija centar Vojvodine
Zmaj Jovina 3/I
Novi Sad, Vojvodina 21000 Serbia
+ Google Map
Phone:
+381214723180
Website:
http://mcvojvodine.org