Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Konferencija za medije “VIRTUS nagrada i uloga medija u razvoju filantropije u našem društvu”

12 Februara, 2019 @ 12:00 - 13:30

Pozivamo vas na konferenciju “Virtus nagrada i uloga medija u razvoju filantropije u našem društvu” u sklopu “Projekta za unapređenje okvira za davanje”, koji finansira USAID, a sprovodi Koalicija za dobročinstvo koju predvodi Fondacija Ana i Vlade Divac.

Cilj VIRTUS nagrade za filantropiju, koju dvanaest godina za redom dodeljuje Trag Fondacija, jeste odavanje priznanja kompanijama, malim i srednjim preduzećima i pojedincima koji su u kontinuitetu efikasno podržavali inicijative za opšte dobro tokom prethodne godine. VIRTUS nagrada za filantropiju se dodeljuje uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), Evropske unije i Balkanskog fonda za demokratiju.

Mediji su važni akteri u promociji kulture davanja u našem društvu. Na konferenciji će se razgovarati na koji način i u kojoj meri mediji učestvuju u izgradnji filantropskog društva. Takođe, biće predstavljeni delovi istraživanja o davanjima u Srbiji i u dijaspori koji se odnose na izveštavanje u ovoj oblasti.

Konferencija za novinare “Virtus nagrada i uloga medija u razvoju filantropije u našem društvu” je deo Projekta za unapređenje okvira za davanje koji finansira USAID, a koji sprovodi Koalicija za dobročinstvo predvođena Fondacijom Ana i Vlade Divac. Ostali članovi Koalicije su Trag fondacija, Katalist Balkans, Smart Kolektiv, Srpski filantropski forum, Forum za odgovorno poslovanje i Privredna komora Srbije.

Na konferenciji će govoriti:
Marija Mitrović, Trag Fondacija
Sonja Konakov Svirčev, ERSTE Banka
Miloš Janković, Catalyst Balkans
Tamara Vlaškalin, Fondacija Ana i Vlade Divac

Details

Date:
12 Februara, 2019
Time:
12:00 - 13:30
Event Categories:
,
Event Tags:
, , , , , , , , ,

Organizer

Fondacija Ana i Vlade Divac
Phone:
+381 11 3341755
Email:
hod@divac.com
Website:
https://www.divac.com/rs/Naslovna

Venue

Medija centar Vojvodine
Zmaj Jovina 3/I
Novi Sad, Vojvodina 21000 Serbia
+ Google Map
Phone:
+381214723180
Website:
http://mcvojvodine.org