Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Javna debata “Principi cirkularne ekonomije i obnovljivi izvori energije u poljoprivredi”

August 2, 2018 @ 11:00 - 13:00

Arhus centar Novi Sad organizuje javnu debatu u sklopu projekta “Promocija održive ekonomije za budućnost kroz studije slučaja iz Vojvodine”, sa nazivom “Principi cirkularne ekonomije i obnovljivi izvori energije u poljoprivredi” a uz podršku OEBS-a Misija u Srbiji u partnerstvu sa Medija centrom Vojvodine NDNV-a i CNVP-Izgradnja zelenijeg ekonomskom okruženja.

Cilj javne debate je bolje upoznavanje učesnika sa konceptom cirkularne ekonomije i doprinosom koji Arhus centri mogu da daju u procesu tranzicije ka održivom razvoju, kao i jačanje svesti relevantnih aktera, donosioca odluka i šire javnosti o značaju cirkularne ekonomije kao ključne poluge u dostizanju ciljeva održivog razvoja i smanjenju pritisaka na životu sredinu. Događaj je namenjen predstavnicima institucija, javnih preduzeća, privrede, poljoprivrednicima, civilnim organizacijama i novinarima.

Glavne teme o kojima će učesnici razgovarati su: rezultati istraživanja iz 2018. godine na izradi Pregledne studije, uticaj poljoprivrede na životnu sredinu, principi cirkularne ekonomije u poljoprivredi i obnovljivim izvorima energije, biomasa i cirkularna ekonomija i organska poljoprivreda.

Učesnici će u okviru debate imati priliku da pogledaju izložbu o dostignućima projekta “Napredak ka cirkularnoj/održivoj ekonomiji u Vojvodini- Pokretači i ometači eko inicijativa/pregledna studija”, kao i publikovanu Preglednu studiju.

Program javne debate pogledajte ovde.

Molimo Vas da svoje učešće potvrdite najkasnije do 31. jula 2018. godine na e-mail aarhus.novisad@gmail.com ili na telefon asistentu na projektu, Branislavu Vukotiću 063/549-339.

Details

Date:
August 2, 2018
Time:
11:00 - 13:00
Event Categories:
,
Event Tags:
, , , , , , , , ,

Organizer

Aarhus centar Novi Sad
Phone:
063/549-339
Email:
aarhus.novisad@gmail.com
Website:
http://aarhusns.rs/arhus-centar-novi-sad/

Venue

Medija centar Vojvodine
Zmaj Jovina 3/I
Novi Sad, Vojvodina 21000 Serbia
+ Google Map
Phone:
+381214723180
Website:
http://mcvojvodine.org