Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Diskusija “Reaguj na diskriminaciju”

Juli 11, 2017 @ 10:00 - 13:30

U skladu sa potrebom prepoznatom od strane Vlade Republike Srbije da se na lokalnom nivou poboljša stanje u pogledu postojeće diskriminacije žena i dece, Komitet pravnika za ljudska prava – YUCOM, u okviru projekta „Praćenje preporuka Univerzalne periodične revizije (UPR) – zaštita žena i dece od diskriminacije“, organizuje diskusiju „Reaguj na diskriminaciju!“ sa predstavnicima lokalne samouprave u Novom Sadu.

U pet gradova Srbije – Valjevu, Kragujevcu, Nišu, Novom Sadu i Beogradu se uz podršku Kancelarije za ljudska i manjinska prava Vlade Srbije organizuju diskusije sa zaposlenima u lokalnoj samoupravi. Cilj ovih diskusija je da se zajednički dođe do jasne slike o stanju diskriminacije žena i dece u Srbiji i na lokalu, kao i da se osnaže predstavnici lokalnih vlasti da unaprede sopstvene mehanizme prevencije i zaštite. Istovremeno će se prisutnima približiti mogućnost saradnje sa relevantnim republičkim i međunarodnim institucijama i organizacijama. Komitet pravnika za ljudska prava i eksperti iz oblasti diskriminacije približiće sliku koja trenutno postoji o stanju u Srbiji, praktične primere i načine prevencije i zaštite od diskriminacije žena i dece.

AgendaReaguj na diskriminaciju – Novi Sad

Učešće predstavnika Vaše institucije možete prijaviti na marija.stijepovic@yucom.org.rs do ponedeljka 10. jula 2017. godine, ne kasnije od 15 časova.

Details

Date:
Juli 11, 2017
Time:
10:00 - 13:30
Event Category:
Event Tags:
, , , , ,

Organizer

Komitet pravnika za ljudska prava
Website:
http://www.yucom.org.rs/

Venue

Medija centar Vojvodine
Zmaj Jovina 3/I
Novi Sad, Vojvodina 21000 Serbia
+ Google Map
Phone:
+381214723180
Website:
http://mcvojvodine.org