Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Digitalne tehnologije i nove generacije

Mart 15, 2018 @ 18:00 - 20:00

Medija centar Vojvodine, Fakultet dramskih umetnosti iz Beograda i Izdavačka kuća CLIO pozivaju vas u okviru projekta Populizam i mediji, na razgovor “Digitalne tehnologije i nove generacije”

Na razgovoru će učestvovati:
Dubravka Valić Nedeljković, profesorka Filozofskog fakulteta u Novom Sadu
Klara Kranjc, glavna i odgovorna urednica “O radija”
Nevena Krivokapić, koordinatorka u SHARE Fondaciji i predstavnica javnosti u savetu za štapu
Daško Milinović, osnivač i autor internet radio projekta “Alarm”

Moderatorka:
Ana Martinoli, profesorka Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu

Za dodatne informacije možete se obratiti na telefone
(011) 3035 696 i 2624 344 ili e-poštu info@clio.rs

Manje od ozbiljne ideologije, a više od stila političke komunikacije, populizam se manifestuje kao odlika duha vremena i krize demokratije. Populizam ukazuje na šire kulturne transformacije – od progresivne post-materijalističke prevage nad tradicionalnim vrednostima kroz proces smene generacija i dominaciju novih tehnologija. Posredstvom medija populistički diskurs oblikuje se kroz radikalizaciju identitetskih politika, društveno-kulturnu polarizaciju, proizvodnju “opsanih drugih”, jačanje govora mržnje i spektakularizaciju društvene stvarnosti.

Da li su nam digitalne tehnologije, sa mnogo većom ponudom medijskih sadržaja, donele i bolji kvalitet? Kako su digitalne tehnologije uticale na kreiranje novih medijskih biznis modela – od novih oblika produkcije do novih oblika finansiranja? Koliko je nove generacije publike danas teško zadovoljiti – novi zadaci medijskih producenata, od sadržaja do iskustva? Publika kao autor i producent – demokratizacija medijske produkcije kao mogućnost digitalne ere? Šta nam donosi medijska budućnost – izazovi i pretnje digitalne ere?

Кao deo projekta Populizam i mediji: jačanje participativnih praksi i javnog dijaloga tribinu organizuje Fakultet dramskih umetnosti u saradnji sa Izdavačkom kućom Clio iz Beograda i Medija centrom Vojvodine, uz podršku Fondacije za otvoreno društvo Srbija i Misije OEBS-a u Srbiji.

                      

Details

Date:
Mart 15, 2018
Time:
18:00 - 20:00
Event Category:
Event Tags:
, , , , , , , , , ,

Venue

Medija centar Vojvodine
Zmaj Jovina 3/I
Novi Sad, Vojvodina 21000 Serbia
+ Google Map
Phone:
+381214723180
Website:
http://mcvojvodine.org