Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Debata “Kuda idu vojvođanske pare?”

Decembar 13, 2017 @ 11:00 - 13:00

Pozivamo vas da učestvujete na debati koja će se baviti procedurama dodele i praćenjem tokova državnog novca dodeljivanog lokalnim vojvođanskim medijima u okviru projektnog sufinsiranja.

Informacije do kojih su došli BIRN, SĆF, NUNS, NDNV, NNŠ i druge organizacije, ukazuju na manjkavosti ustanovljenog sistema sufinansiranja projekata od javnog interesa i na eventualne proceduralne propuste koje je možda moguće unaprediti novom medijskom strategijom, ali i odgovornijim ponašanjem lokalnih samouprava.

Na debati ćemo razgovarati o našim nalazima, iskustvima i predlozima za unapređenje procesa sufinansiranja vojvođanskih medija, ali bismo voleli da čujemo i vaša iskustva i sugestije.

Zato vas pozivamo da nam se u sredu 13. decembra priključite na ovom događaju čiji će zaključci ući u naše finalne preporuke za novu medijsku strategiju i za buduće konkurse, kako u Vojvodini tako i na nivou cele Srbije.

Nakon zvaničnog dela debate razgovor nastavljamo uz zakusku.

Moderator: Nedim Sejdinović, NDNV

Panelisti: Tanja Maksić, BIRN
                   Dubravka Valić Nedeljković, Novosadska novinarska škola
                   Miloš Stojković, pravni konsultant na projektu „Javni novac za javni interes“
                   Denis Kolundžija, novinar istraživač

Ova debata organizovana je u sklopu projekta “Javni novac za javni interes”, koji sprovodi konzorcijum organizacija BIRN Srbija, NUNS i fondacija “Slavko Ćuruvija”, a finansira Delegacija Evropske unije u Srbiji.

Venue

Medija centar Vojvodine
Zmaj Jovina 3/I
Novi Sad, Vojvodina 21000 Serbia
+ Google Map
Phone:
+381214723180
Website:
http://mcvojvodine.org