Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Antifašistička akcija „Dan pobede“ i tribina „Gde živi ekstremizam“

Oktobar 23, 2018 @ 19:00 - 21:00

Pozivamo Vas na antifašističku akciju „Dan pobede“ i tribinu „Gde živi ekstremizam“ koje će biti organizovane u utorak, 23. oktobra 2018. godine, u čast oslobođenja Novog Sada u Drugom svetskom ratu.

Oba događaja organizuje Antifašistička koalicija u okviru projekta „Jačanje ekstremizma i građanski otpor – Srbija 2018“.

Javna akcija biće realizovana od 17 časova, u Zmaj Jovinoj ulici (kod Katedrale) i uključiće podelu antifa materijala, brošure „Heroine i heroji antifašizma“, razgovor sa građanima i građankama Novog Sada i nastup hora „Naša pjesma“ koji izvodi antifašistički i partizanski repertoar.

Na tribini „Gde stanuje ekstremizam?“, biće predstavljen deo rezultata istraživanja i mapiranja ekstremizma u Vojvodini i otvorena debata o posledicama, reagovanju institucija i države, i našim odgovorima na detektovane oblike ekstremizma. Na tribini će svoje radove i rezultat mapiranja predstaviti mladi učesnici i učesnice Projekta, a u okviru debate govoriće pravnica Sofija Mandić (Centar za podršku ženama) i istoričar Milovan Pisarri (Centra za istraživanje i edukaciju o Holokaustu). U ime projektog tima obratiće se predsednik Saveza antifašista Vojvodine prof. dr Duško Radosavljević, a moderatorka tribine biće novinarka Vanja Đurić.

Projekat “Mapiranje ekstremizma i građanski otpor – Srbija 2018” sprovode Centar za podršku ženama i vojvođanska Antifašistička koalicija, uz finansijsku podršku Fondacije za otvoreno društvo Srbija.

Nadamo se da ćete prihvatiti naš poziv i biti deo obeležavanja Dana oslobođenja Novog Sada u Drugom svetskom ratu.

AGENDA

Details

Date:
Oktobar 23, 2018
Time:
19:00 - 21:00
Event Categories:
,
Event Tags:
, , , , , , , , , ,

Venue

Medija centar Vojvodine
Zmaj Jovina 3/I
Novi Sad, Vojvodina 21000 Serbia
+ Google Map
Phone:
+381214723180
Website:
http://mcvojvodine.org